Recepty v PDF tiskové kvalitě
Proč využít zaslání receptu v PDF tiskové kvalitě v originální knižní grafice
- Tato nabídka je jedinečná díky naší kompletní práci na kuchařské knize (kuchtění, psaní, focení, grafické zpracování). Autoři kuchařek obvykle předají recepty svému vydavateli a ten se o grafickou stránku (mnohdy i s přispěním profesionálních fotografů) již postará. To je však zbavuje dalšího nakládání se svými recepty.
- Éra vystřihovaných receptů z časopisů již skončila.
- Hledání toho správného receptu v kuchařských knihách (byť dobrých) z našich knihoven je zdlouhavé.
- Recepty na internetu jsou velmi různé kvality.
- Chci si vytvořit svoji složku receptů oblíbených pokrmů, podle kterých se dobře vaří, a často je využívám.
- Recepty mám kdykoli k dispozici ve svém počítači nebo zkopírované na přenosném disku.
- Recepty si mohu dle potřeby vytisknout (protože podle tištěného receptu se vaří nejlépe).
- Mohu si zřídit svoji kartotéku tištěných receptů v originální knižní grafice „S Vlkem za plotnou“. Tím si vytvářím vlastní „kuchařku“ ve svém šanonu pouze s recepty které využívám (nemusím již kupovat nákladné kuchařské knihy ze kterých stejně využiji vždy pouze několik málo receptů). PDF recepty k vytištění si mohu objednat jednotlivě nebo využiji některého z balíčku (kolekce), kde jsou doslova za pár korun (viz ceník na konci stránky).
Seznam receptů s odkazy na web
Domácí polotovary
Vývary, šťávy a základní omáčky
Dipy (majonézy, remulády, omáčky, čatní, pesta…)
Polotovary zavařované a nakládané, džemy a marmelády
Těsta jako polotovary
Předkrmy a malá jídla
Kuřecí koktejl (salát) s ananasem a pomerančem
Domácí tatarák z hovězí svíčkové s rajčatovou omáčkou
Domácí masitý sulc (huspenina)
Vepřenky (sekané biftečky z vepřového masa)
Paštika z kachních jater s ořechy a brusinkami
Bramborová buchta (koláč) s uzeným masem
Listový závin s kysaným zelím a klobásou
Závin z listového těsta s olomouckými tvarůžky
Pirohy z kynutého těsta plněné olivovou náplní
Pečená dýně s medem, ořechy a klobásou
Křenové šunkové rolky v aspiku
Pečená šunka s vejci, cibulí a sýrem (hemenex)
Sázená vejce s anglickou slaninou, paprikou, rajčaty a bazalkou
Vaječná omeleta se šunkou, sýrem, kapií a petrželkou
Vaječná omeleta se žampiony a jarní cibulkou
Míchaná vejce na slanině a cibulce
Šlehaná vejce na másle se smetanou a jarní cibulkou
Pomazánky
Pomazánka z ančoviček na jednohubky
Rybí pomazánka z uzených šprotů
Tvarohová pomazánka se sardinkami a koprem
Italská pomazánka se sušenými rajčaty
Tvarohová pomazánka s pažitkou a česnekem
Vajíčková pomazánka s tvarohem a uzeným masem
Vajíčková pomazánka s majonézou
Celerovomrkvová pomazánka s jogurtem a majonézou
Celerová pomazánka (chlebíčková) s jablky a bazalkou
Fazolová pomazánka s jogurtem a tvarohem
Hermelínová pomazánka s majonézou a šunkou
Škvarková pomazánka s klobásou a vejci
Škvarková pomazánka s tvarůžky a kysaným zelím
Polévky
Štědrovečerní polévka z kapra s máslovými krutonky
Slepičí vývar s masem a domácími nudlemi
Jehněčí vývar s játrovými knedlíčky a celestýnskými nudlemi
Masový vývar se zeleninovými knedlíčky
Vývar z morkových kostí s morkovými knedlíčky s kořenovou zeleninou
Vývar z uzeného masa s kroupami
Poutnická polévka s uzeným masem a klobáskou
Staročeská cibulačka (s vaječným hráškovým svítkem)
Francouzská cibulačka Rychlá mrkvová polévka s vejci
Domácí prdelačka s kroupami
Zelňačka s uzeným masem a klobáskou
Čočková polévka s pikantní klobáskou a bramborami
Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem
Polévka z červené řepy
Chřestová polévka se smetanou a medvědím česnekem
Cuketová krémová polévka s bazalkou a bílým jogurtem
Dýňová krémová polévka s chilli
Pórkovo-kmínová krémová polévka se slaninou
Lahodná krémová polévka z červené čočky
Fazolová krémová polévka z uzeného vývaru
Polévkové vložky
Hlavní chody
Ryby a ostatní vodní živočichové
Pečený mořský vlk s ajvarem, patizonové pyré
Sumeček africký restovaný na másle, s chřestem a holandskou omáčkou
Grilovaný steak z lososa podávaný na ledovém salátě
Filet z candáta na másle se zeleninovou přílohou a kaparovou omáčkou
Pečený pstruh na másle s citronem a bylinkami, dušená baby karotka
Kapr „Petra Voka“ čočkovým salátem
Slávky na víně s kořenovou zeleninou
Drůbež
Svatomartinská husa s vídeňskými knedlíky a hlávkovým brusinkovým zelím
Staročeská kachna s kopřivovou nádivkou
Pečená kachna na pomerančích glazovaná medem
Kachní prsíčka v citronové marinádě se saturejkou
Pečené vykostěné krůtí stehno v jalovcovo-medové marinádě (se slaninovými bramborami a špenátem)
Pečené krůtí stehno v marinádě z rajčatového čatní (s kaší z červené řepy)
Krůtí roláda plněná sušenými rajčaty a olivami
Krůtí prsíčka dušená v páře s bramborami a omáčkou s fazolovými lusky
Kuřecí prsíčka vařená v páře s bešamelovým přelivem s liškami
Kuřecí steak na čerstvém tymiánu s pečeným bramborem a domácí majonézou
Grilovaný kuřecí steak na saturejce s fazolovými lusky v šunce
Grilované kuřecí špalíčky marinované s harissou s koprovým dipem
Grilovaná kuřecí křidélka v pikantní kefírové marinádě s bramborami
Kuřecí plátek v jogurtovo-hořčičné marinádě s gratinovanými bramborami
Kuřecí gyros (v pita chlebu s tzatziky)
Kuřecí kousky v thajské chilli omáčce
Pikantní kuřecí kousky s kukuřicí
Kuřecí prsíčka v sugo omáčce s cibulí a paprikami
Kuřecí ragú s rajčatovým pyré a hráškem
Kuřecí guláš s hlívou ústřičnou
Kuřecí jehla s pečenými bramborami a jogurtovo-hořčičným dipem
Kuřecí závitek pečený s cuketou, cibulí a bramborami
Pečené kuře na rozmarýnu s mandlovou nádivkou
Provensálské kuře pečené na másle s brambůrkami
Pečené kuře s cibulí, žampiony a sušenými rajčaty
Pikantní medové kari kuře s banány a jablky
Kuřecí stehýnka „Tandoori“ s rýží na indický způsob
Pečené uzené kuřecí stehno na cibulce s ajvarem
Kuřecí stehenní řízek smažený nebo v troubě pečený, bramborovo-okurkový salát s koprem
Králičí maso
Skopové a jehněčí maso
Skopové maso na česneku (s opečenými škubánky a baby špenátem se smetanou a s parmezánem)
Jehněčí kýta na tymiánu pečená s bramborami, zeleninou a feta sýrem
Roláda z jehněčí kýty s římským kmínem a listovým špenátem na červeném víně
Marinovaná jehněčí žebra pečená na černém pivě, salát z kysaného zelí s římským kmínem
Jehněčí krk v česnekovo-tymiánové marinádě pečený na červeném víně
Zvěřina
Hovězí a telecí maso
Beefsteak (anglický biftek ze svíčkové)
Pfeffer steak z hovězí svíčkové
Chateaubriand s omáčkou z demi glace a zámeckou zeleninou
Svíčkové řezy (medailonky) s béarnskou omáčkou
Hovězí svíčková v rajčatové sugo omáčce s těstovinami
Roštěná na roštu v limetkové marinádě s tvarohovým ředkvičkovým dipem a citronovými bramborami
Nudličky z roštěné s pórkem, paprikou a zakysanou smetanou
Flank steak v citronové marinádě (bramborové lupínky a pepřová majonéza)
Pikantní hovězí zadní maso dušené v páře s bramborami a růžičkovou kapustou
Hovězí roláda s houbovou nádivkou
Hovězí vařené maso s rajskou omáčkou
Hovězí vařené maso s koprovou omáčkou
Hovězí vařené maso s křenovou omáčkou
Hovězí kližka na medvědím česneku
Hovězí maso na pepři
Medailonky z telecí kýty s omáčkou demi glace
Medailonky z telecí kýty na slanině s jarní cibulkou
Vepřové maso
Vepřová panenka Wellington se žampionovým krémem a zeleninou v páře
Minutkový pikantní guláš z vepřového karé
Pikantní vepřová kotleta na kmíně se smetanovými bramborami
Vepřová kotleta na cikánský způsob s hříbkami
Zauzená kotleta pečená na cibuli
Vepřová krkovička na grilu s pepřovým kořením, slaninou, raným brambůrkem a česnekovým dipem
Grilovaná vepřová krkovice s feferonkou, cibulí a bramborem
Krkovička po starodávnu (steak) s bramborem vařeným v páře
Kostky z vepřové krkovičky s cibulkou a paprikou
Vepřový plátek dušený na kedlubně, se špeclemi
Dušená vepřová kýta s hříbkovou smetanovou sladkokyselou omáčkou
Moravská uzená kýta na grilu s fazolemi na kyselo
Vepřová krkovička po selsku s dýňovým pyré
Vepřová krkovice pečená s mrkví a bramborem
Vepřové maso v pivní marinádě (s rychlými drbáky a kedlubnovým zelím)
Moravský vrabec s bosáky a fazolovými lusky na slanině
Dušená vepřová plec na pepři
Křupavý vepřový bůček, bramborové knedlíky, dušené hlávkové zelí
Bůčková roláda s hrachovou kaší
Pečená vepřová žebra (bůček) v pikantní marinádě s medem
Marinované vepřové koleno s vejmrdou
Grilované vykostěné koleno s chlupatými knedlíky a kysaným dušeným zelím
Řízek z vepřové krkovičky s bramborovou kaší
Vepřový řízek v těstíčku
Mleté maso
Cuketa plněná mletým masem s rajčátky, pečená s bramborem
Plněný paprikový lusk na balkánský způsob
Kapustový závitek plněný mletým masem
Sekané vepřové biftečky s bazalkou v pikantní rajčatové omáčce
Keftedes v pikantní rajčatové omáčce (z domácího rajčatového čatní)
Šašlik z mletého masa s pečenými brambůrkami
Hovězí houbové karbanátky se smetanovou zeleninovou kaší
Vnitřnosti
Restovaná kachní játra s portským vínem a rozmarýnem, šťouchané brambory s cibulí a slaninou
Restovaná kuřecí jatýrka na cibulce s portským vínem
Dušená vepřová játra na cibulce s jasmínovou rýží
Vepřové ledvinky dušené na cibulce
Zabijačkový guláš se zauzenou paprikou
Uzený vepřový jazyk vařený v páře s bramborami a bešamelovou křenovou omáčkou
Smažený vepřový jazyk s bramborovou kaší se sušenými rajčaty
Rizota
Těstoviny
Boloňské lasagne (Lasagne Bolognese)
Domácí pasta fettuccine s kuřecími nudličkami, sugo pomodoro a oreganem
Domácí pasta tagliolini s bazalkovým (Janovským) pestem a sušenými rajčaty
Rigatoni carbonara s kuřecím masem
Fusilli se slaninou, gorgonzolou a bazalkou
Spaghetti s olivovým olejem, česnekem a feferonkou (aglio olio e peperoncino)
Makarony s kuřecími prsíčky a bešamelovou kari omáčkou
Špagety s kuřecím masem v rajčatové omáčce (sugo pomodoro)
Penne s kuřecími kostkami ve smetanové omáčce
Strangozzi s vepřovým masem na burgundský způsob
Zapečené těstoviny s uzeným masem (šunkofleky)
Zapečené těstoviny s bílým jogurtem a syrečky
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanou
Halušky se slaninou, uzeným masem a kysaným zelím
Ostatní specifické pokrmy a bezmasá jídla
Barevná velikonoční nádivka s pórkovou bramborovou kaší a zelným salátem s mrkví
Čočková sekaná s houbami, (kedlubnový salát s ananasem)
Čočka na kyselo se sázeným vejcem a okurkou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Okurkový (cuketový) bramborák s kuřecími (vepřovými) nudličkami s rajčaty
Pikantní uzeninový kotlík s fazolemi
Zeleninové lečo s vejci a klobáskou
Kyselé fazole podle naší prababičky
Kostky ze sójového masa na asijský způsob
Nudličky ze sójového masa se špenátem a rajčaty se soba nudlemi
Zapečené brambory s kuřecím masem, cibulí a rajčaty
Zapečené pikantní brambory s uzeným masem a čočkou
Zapečený květák s kuřecím masem, slaninou a sýrem
Zapečený květák s uzeným masem, sýrem a smetanou
Květák jako mozeček s klobásou a pečeným masem
Cuketový koláč z lineckého těsta
Pizza funghi (žampionová s bešamelovou omáčkou)
Kapustové karbanátky s mrkvovým pyré
Smažený květák s bramborami vařenými v páře a domácí tatarskou omáčkou
Smažené žampiony s vařenými brambůrkami a pepřovou majonézou
Smažený sýr plněný šunkou s vařenými brambory v páře a pikantní domácí tatarkou
Saláty
Salát César (Caesar) s kuřecím masem, slaninou a žloutky
Carpaccio (karpáčo) z červené řepy se sýrem feta, rukolou a křenem
Okurkový salát s rajčaty a octovou zálivkou
Okurkový salát s bílým jogurtem
Hlávkový salát s cherry rajčátky a jogurtovým dresinkem
Hlávkový salát s ředkvičkami, rajčátky a opečeným špekem
Ledový salát s tuňákem a kukuřicí
Ledový salát s thajským dresinkem, uzeným masem a krutony s nivou
Salát z fazolových lusků s rajčaty
Salát z kysaného zelí s cibulí
Salát z kysaného zelí s římským kmínem a medem
Hanácký salát z červeného zelí
Zeleninový salát se sojovým masem a harissou
Tlačenkový salát s octovou zálivkou
Majonézový salát s kořenovou zeleninou
Těstovinový salát s kuřecím uzeným masem a sušenými rajčaty
Barevný čočkový salát s fazolovými lusky a olivami
Klasický vajíčkový salát s nakládanými okurkami a majonézou
Vajíčkový salát se sušenými rajčaty a zakysanou smetanou
Bramborový salát jemný, majonézový (chlebíčkový)
Bramborový salát s jablky, uzeným masem a šalotkou
Bramborový salát s ananasem a osmaženou cibulí
Přílohy
Houskové kynuté knedlíky
Bramborové knedlíky
Rychlé drbáky
Vídeňské knedlíky
Špekové knedlíky
Karlovarský knedlík
Bosáky
Chlupaté knedlíky
Jihočeské máslové knedlíky
Domácí těstoviny (pasta)
Domácí těstovinové noky
Špecle
Gnocchi
Halušky
Tarhoňa s jarní cibulkou
Kuskus s harissou, cizrnou a fazolovými lusky
Rýže pečená
Rýže vařená (dušená)
Jasmínová dvoubarevná rýže (vařená – dušená)
Rýže na indický způsob (kari rýže)
Brambory vařené v páře
Batáty vařené v páře
Škubánky opékané na sádle
Pečené brambory „bum“
Slaninové brambory
Pečené bramborové lupínky
Bramboráčky
Okurkové (cuketové) bramboráčky
Květákové placičky se sýrem a jarní cibulkou
Smetanové brambory s pórkem a cherry rajčátky
Přírodní bramborové hranolky pečené v troubě
Dýňové hranolky
Hranolky z červené řepy
Domácí bramborové krokety
Šťouchané brambory s cibulí a slaninou
Šťouchané brambory s máslem a bylinkami
Šťouchané brambory s květákem a kapustou
Zámecká zelenina
Bramborová kaše
Bramborové pyré
Bramborová kaše se sušenými rajčaty a jarní cibulkou
Smetanová zeleninová kaše
Batátová kaše
Pyré/kaše z červené řepy
Mrkvové (karotkové) pyré
Dýňové pyré s bazalkou
Hráškové pyré
Patizonové pyré s citrusovou šťávou a ajvarem
Jáhlová kaše se slaninou a rozinkami
Hrachová kaše
Kaše z červených fazolí s ajvarem a zakysanou smetanou
Cizrnová kaše se sušenými rajčaty a bazalkou
Fazole na kyselo
Čočka na kyselo
Hlávkové dušené zelí (moravské zelí)
Kedlubnové zelí
Kapustové zelí dušené na slanině
Listový špenát na slanině s vejcem
Smetanový listový špenát
Baby špenát se smetanou a parmezánem
Kopřivový špenát
Fazolové lusky na slanině se smetanou
Baby karotka dušená na másle
Domácí pečivo
Žitný pivní chléb
Pšeničný bílý chléb
Toastový chléb
Pivní kynutý chléb s cibulí, špekem a olivami
Domácí pečivo (rohlíčky, housky, bulky…)
Domácí veka
Domácí kaiserky
Moučníky a ostatní sladká jídla
Velikonoční beránek z tvarohového těsta s vlašskými ořechy
Banánová bábovka s čokoládou a rozinkami
Koláč babího léta s ostružinami, jablky a lískovými oříšky
Kynutý koláč s dýňovou náplní a sádlovou drobenkou
Borůvkový koláč z piškotového těsta s drobenkou
Perníkový koláč se sušenými brusinkami
Jogurtový koláč s meruňkami a drobenkou
Lžícový koláč s rybízem a kokosovou žmolenkou
Obrácený koláč z listového těsta s jahodami a hroznovým vínem
Žloutkové řezy (bez žloutků) z domácího listového těsta
Chlebíček se švestkami, hruškou a ořechy
Jogurtový chlebíček s jahodami
Bílkový chlebíček s rozinkami, kandovaným ovocem a čokoládou
Čokoládový půldort s jahodovou marmeládou
Piškotový dort s ovocem a želé
Tvarohové broskvové řezy s likérem
Piškotová roláda s máslovým krémem
Kakaová bílková roláda s tvarohem a jahodami
Bílková roláda s marmeládou a tvarohem
Závin z bramborového těsta s mákem a švestkami
Závin z listového těsta s jablky a tvarohem (štrúdl)
Závin z listového těsta s hruškami a pudingem
Šátečky z listového těsta s tvarohem a brusinkami
Šnečci z listového těsta s lískooříškovou pomazánkou a brusinkami
Listový závin s hruškami, sýrem s modrou plísní a ořechy
Palačinky zapečené s tvarohem a rumovými rozinkami
Kynuté knedlíky s borůvkami a malinami
Švestkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Zmrzliny
Kolekce receptů
Kolekce – Vánoce (10 receptů)
- Štědrovečerní polévka z kapra s máslovými krutonky
- Vánoční smažený kapr
- Jihočeský černý kroupový kuba
- Máslová vánočka
- Biskupský chlebíček
- Vánoční bramborový salát
- Domácí bramborový salát
- Bramborový salát s jablky, uzeným masem a šalotkou
- Bramborový salát s ananasem a osmaženou cibulí
- Bramborovo-okurkový salát s koprem
Kolekce – Silvestr + Nový rok (10 receptů)
- Pomazánka z ančoviček na jednohubky
- Česneková pomazánka s majonézou
- Celerová pomazánka (chlebíčková) s jablky a bazalkou
- Bramborový salát jemný, majonézový (chlebíčkový)
- Křenové šunkové rolky v aspiku
- Novoroční ovarové koleno
- Marinované vepřové koleno s vejmrdou
- Čočka na kyselo se sázeným vejcem a okurkou
- Novoroční čočka v aspiku
- Barevný čočkový salát s fazolovými lusky a olivami
Kolekce – Velikonoce (10 receptů)
- Jehněčí vývar s játrovými knedlíčky a celestýnskými nudlemi
- Roláda z jehněčí kýty s římským kmínem a listovým špenátem na červeném víně
- Velikonoční sekaná / Pštrosí vejce
- Barevná velikonoční nádivka s pórkovou bramborovou kaší a zelným salátem s mrkví
- Velikonoční beránek z tvarohového těsta s vlašskými ořechy
- Tvarohový kynutý mazanec
- Boží milosti
- Vajíčková pomazánka s tvarohem a uzeným masem
- Klasický vajíčkový salát s nakládanými okurkami a majonézou
- Domácí vaječná tlačenka
Kolekce – Naše grilování (10 receptů + 2 recepty zdarma bonus)
- Grilovaný steak z lososa podávaný na ledovém salátě
- Grilovaný kuřecí steak na saturejce s fazolovými lusky v šunce
- Grilované kuřecí špalíčky marinované s harissou, s koprovým dipem
- Grilovaná kuřecí křidélka v pikantní kefírové marinádě s bramborami
- Kuřecí jehla s pečenými bramborami a jogurtovo-hořčičným dipem
- Steak z jeleního krku v hořčicovo-medové marinádě (zámecká zelenina a dijonská majonéza)
- Roštěná na roštu v limetkové marinádě s tvarohovým ředkvičkovým dipem a citronovými bramborami
- Flank steak v citronové marinádě (Bramborové lupínky a pepřová majonéza
- Vepřová krkovička na grilu s pepřovým kořením, slaninou, raným brambůrkem a česnekovým dipem
- Grilovaná vepřová krkovice s feferonkou, cibulí s bramborem
- Hovězí burger v domácí bulce
- Šašlik z mletého masa s pečenými brambůrkami
Ukázky PDF receptů – pro náhled rozklikněte
Objednání PDF receptů
Ceník našich produktů:
Produkt | Cena bez DPH | Cena s DPH | Balné a dopravné | Zboží skladem |
Kniha Maturák aneb, jak to opravdu bylo | 200 Kč | 200 Kč | Zdarma | Ano |
PDF recept (jednotná cena pro všechny recepty) | 50 Kč | 50 Kč | – | |
Kolekce PDF receptů (10 receptů) | 250 Kč | 250 Kč | ||