Recepty v PDF tiskové kvalitě
Proč využít zaslání receptu v PDF tiskové kvalitě v originální knižní grafice
- Tato nabídka je jedinečná díky naší kompletní práci na kuchařské knize (kuchtění, psaní, focení, grafické zpracování). Autoři kuchařek obvykle předají recepty svému vydavateli a ten se o grafickou stránku (mnohdy i s přispěním profesionálních fotografů) již postará. To je však zbavuje dalšího nakládání se svými recepty.
- Éra vystřihovaných receptů z časopisů již skončila.
- Hledání toho správného receptu v kuchařských knihách (byť dobrých) z našich knihoven je zdlouhavé.
- Recepty na internetu jsou velmi různé kvality.
- Chci si vytvořit svoji složku receptů oblíbených pokrmů, podle kterých se dobře vaří, a často je využívám.
- Recepty mám kdykoli k dispozici ve svém počítači nebo zkopírované na přenosném disku.
- Recepty si mohu dle potřeby vytisknout (protože podle tištěného receptu se vaří nejlépe).
- Mohu si zřídit svoji kartotéku tištěných receptů v originální knižní grafice „S Vlkem za plotnou“. Tím si vytvářím vlastní „kuchařku“ ve svém šanonu pouze s recepty které využívám (nemusím již kupovat nákladné kuchařské knihy ze kterých stejně využiji vždy pouze několik málo receptů). PDF recepty k vytištění si mohu objednat jednotlivě nebo využiji některého z balíčku (kolekce), kde jsou doslova za pár korun (viz ceník na konci stránky).
Seznam receptů s odkazy na web
Domácí polotovary
Vývary, šťávy a základní omáčky
Dipy (majonézy, remulády, omáčky, čatní, pesta…)
Polotovary zavařované a nakládané, džemy a marmelády
Těsta jako polotovary
Předkrmy a malá jídla
Kuřecí koktejl (salát) s ananasem a pomerančem
Domácí tatarák z hovězí svíčkové s rajčatovou omáčkou
Domácí masitý sulc (huspenina)
Vepřenky (sekané biftečky z vepřového masa)
Paštika z kachních jater s ořechy a brusinkami
Bramborová buchta (koláč) s uzeným masem
Listový závin s kysaným zelím a klobásou
Závin z listového těsta s olomouckými tvarůžky
Pirohy z kynutého těsta plněné olivovou náplní
Pečená dýně s medem, ořechy a klobásou
Křenové šunkové rolky v aspiku
Pečená šunka s vejci, cibulí a sýrem (hemenex)
Sázená vejce s anglickou slaninou, paprikou, rajčaty a bazalkou
Vaječná omeleta se šunkou, sýrem, kapií a petrželkou
Vaječná omeleta se žampiony a jarní cibulkou
Míchaná vejce na slanině a cibulce
Šlehaná vejce na másle se smetanou a jarní cibulkou
Pomazánky
Pomazánka z ančoviček na jednohubky
Rybí pomazánka z uzených šprotů
Tvarohová pomazánka se sardinkami a koprem
Italská pomazánka se sušenými rajčaty
Tvarohová pomazánka s pažitkou a česnekem
Vajíčková pomazánka s tvarohem a uzeným masem
Vajíčková pomazánka s majonézou
Celerovomrkvová pomazánka s jogurtem a majonézou
Celerová pomazánka (chlebíčková) s jablky a bazalkou
Fazolová pomazánka s jogurtem a tvarohem
Hermelínová pomazánka s majonézou a šunkou
Škvarková pomazánka s klobásou a vejci
Škvarková pomazánka s tvarůžky a kysaným zelím
Polévky
Štědrovečerní polévka z kapra s máslovými krutonky
Slepičí vývar s masem a domácími nudlemi
Jehněčí vývar s játrovými knedlíčky a celestýnskými nudlemi
Masový vývar se zeleninovými knedlíčky
Vývar z morkových kostí s morkovými knedlíčky s kořenovou zeleninou
Vývar z uzeného masa s kroupami
Poutnická polévka s uzeným masem a klobáskou
Staročeská cibulačka (s vaječným hráškovým svítkem)
Francouzská cibulačka Rychlá mrkvová polévka s vejci
Zelňačka s uzeným masem a klobáskou
Čočková polévka s pikantní klobáskou a bramborami
Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem
Chřestová polévka se smetanou a medvědím česnekem
Cuketová krémová polévka s bazalkou a bílým jogurtem
Dýňová krémová polévka s chilli
Pórkovo-kmínová krémová polévka se slaninou
Polévkové vložky
Hlavní chody
Ryby a ostatní vodní živočichové
Pečený mořský vlk s ajvarem, patizonové pyré
Sumeček africký restovaný na másle, s chřestem a holandskou omáčkou
Grilovaný steak z lososa podávaný na ledovém salátě
Filet z candáta na másle se zeleninovou přílohou a kaparovou omáčkou
Pečený pstruh na másle s citronem a bylinkami, dušená baby karotka
Kapr „Petra Voka“ čočkovým salátem
Slávky na víně s kořenovou zeleninou
Drůbež
Svatomartinská husa s vídeňskými knedlíky a hlávkovým brusinkovým zelím
Staročeská kachna s kopřivovou nádivkou
Pečená kachna na pomerančích glazovaná medem
Kachní prsíčka v citronové marinádě se saturejkou
Pečené vykostěné krůtí stehno v jalovcovo-medové marinádě (se slaninovými bramborami a špenátem)
Pečené krůtí stehno v marinádě z rajčatového čatní (s kaší z červené řepy)
Krůtí roláda plněná sušenými rajčaty a olivami
Krůtí prsíčka dušená v páře s bramborami a omáčkou s fazolovými lusky
Kuřecí prsíčka vařená v páře s bešamelovým přelivem s liškami
Kuřecí steak na čerstvém tymiánu s pečeným bramborem a domácí majonézou
Grilovaný kuřecí steak na saturejce s fazolovými lusky v šunce
Grilované kuřecí špalíčky marinované s harissou s koprovým dipem
Grilovaná kuřecí křidélka v pikantní kefírové marinádě s bramborami
Kuřecí plátek v jogurtovo-hořčičné marinádě s gratinovanými bramborami
Kuřecí gyros (v pita chlebu s tzatziky)
Kuřecí kousky v thajské chilli omáčce
Pikantní kuřecí kousky s kukuřicí
Kuřecí prsíčka v sugo omáčce s cibulí a paprikami
Kuřecí ragú s rajčatovým pyré a hráškem
Kuřecí guláš s hlívou ústřičnou
Kuřecí jehla s pečenými bramborami a jogurtovo-hořčičným dipem
Kuřecí závitek pečený s cuketou, cibulí a bramborami
Pečené kuře na rozmarýnu s mandlovou nádivkou
Provensálské kuře pečené na másle s brambůrkami
Pečené kuře s cibulí, žampiony a sušenými rajčaty
Pikantní medové kari kuře s banány a jablky
Kuřecí stehýnka „Tandoori“ s rýží na indický způsob
Pečené uzené kuřecí stehno na cibulce s ajvarem
Kuřecí stehenní řízek smažený nebo v troubě pečený, bramborovo-okurkový salát s koprem
Králičí maso
Skopové a jehněčí maso
Skopové maso na česneku (s opečenými škubánky a baby špenátem se smetanou a s parmezánem)
Jehněčí kýta na tymiánu pečená s bramborami, zeleninou a feta sýrem
Roláda z jehněčí kýty s římským kmínem a listovým špenátem na červeném víně
Marinovaná jehněčí žebra pečená na černém pivě, salát z kysaného zelí s římským kmínem
Jehněčí krk v česnekovo-tymiánové marinádě pečený na červeném víně
Zvěřina
Hovězí a telecí maso
Beefsteak (anglický biftek ze svíčkové)
Pfeffer steak z hovězí svíčkové
Chateaubriand s omáčkou z demi glace a zámeckou zeleninou
Svíčkové řezy (medailonky) s béarnskou omáčkou
Hovězí svíčková v rajčatové sugo omáčce s těstovinami
Roštěná na roštu v limetkové marinádě s tvarohovým ředkvičkovým dipem a citronovými bramborami
Nudličky z roštěné s pórkem, paprikou a zakysanou smetanou
Flank steak v citronové marinádě (bramborové lupínky a pepřová majonéza)
Pikantní hovězí zadní maso dušené v páře s bramborami a růžičkovou kapustou
Hovězí roláda s houbovou nádivkou
Hovězí vařené maso s rajskou omáčkou
Hovězí vařené maso s koprovou omáčkou
Hovězí vařené maso s křenovou omáčkou
Hovězí kližka na medvědím česneku
Medailonky z telecí kýty s omáčkou demi glace
Vepřové maso
Vepřová panenka Wellington se žampionovým krémem a zeleninou v páře
Minutkový pikantní guláš z vepřového karé
Pikantní vepřová kotleta na kmíně se smetanovými bramborami
Vepřová kotleta na cikánský způsob s hříbkami
Zauzená kotleta pečená na cibuli
Vepřová krkovička na grilu s pepřovým kořením, slaninou, raným brambůrkem a česnekovým dipem
Grilovaná vepřová krkovice s feferonkou, cibulí a bramborem
Krkovička po starodávnu (steak) s bramborem vařeným v páře
Kostky z vepřové krkovičky s cibulkou a paprikou
Vepřový plátek dušený na kedlubně, se špeclemi
Dušená vepřová kýta s hříbkovou smetanovou sladkokyselou omáčkou
Moravská uzená kýta na grilu s fazolemi na kyselo
Vepřová krkovička po selsku s dýňovým pyré
Vepřová krkovice pečená s mrkví a bramborem
Vepřové maso v pivní marinádě (s rychlými drbáky a kedlubnovým zelím)
Moravský vrabec s bosáky a fazolovými lusky na slanině
Křupavý vepřový bůček, bramborové knedlíky, dušené hlávkové zelí
Bůčková roláda s hrachovou kaší
Pečená vepřová žebra (bůček) v pikantní marinádě s medem
Marinované vepřové koleno s vejmrdou
Grilované vykostěné koleno s chlupatými knedlíky a kysaným dušeným zelím
Mleté maso
Cuketa plněná mletým masem s rajčátky, pečená s bramborem
Plněný paprikový lusk na balkánský způsob
Kapustový závitek plněný mletým masem
Sekané vepřové biftečky s bazalkou v pikantní rajčatové omáčce
Keftedes v pikantní rajčatové omáčce (z domácího rajčatového čatní)
Šašlik z mletého masa s pečenými brambůrkami
Hovězí houbové karbanátky se smetanovou zeleninovou kaší
Vnitřnosti
Restovaná kachní játra s portským vínem a rozmarýnem, šťouchané brambory s cibulí a slaninou
Restovaná kuřecí jatýrka na cibulce s portským vínem
Dušená vepřová játra na cibulce s jasmínovou rýží
Vepřové ledvinky dušené na cibulce
Zabijačkový guláš se zauzenou paprikou
Uzený vepřový jazyk vařený v páře s bramborami a bešamelovou křenovou omáčkou
Smažený vepřový jazyk s bramborovou kaší se sušenými rajčaty
Rizota
Těstoviny
Boloňské lasagne (Lasagne Bolognese)
Domácí pasta fettuccine s kuřecími nudličkami, sugo pomodoro a oreganem
Domácí pasta tagliolini s bazalkovým (Janovským) pestem a sušenými rajčaty
Rigatoni carbonara s kuřecím masem
Fusilli se slaninou, gorgonzolou a bazalkou
Spaghetti s olivovým olejem, česnekem a feferonkou (aglio olio e peperoncino)
Makarony s kuřecími prsíčky a bešamelovou kari omáčkou
Špagety s kuřecím masem v rajčatové omáčce (sugo pomodoro)
Penne s kuřecími kostkami ve smetanové omáčce
Strangozzi s vepřovým masem na burgundský způsob
Zapečené těstoviny s uzeným masem (šunkofleky)
Zapečené těstoviny s bílým jogurtem a syrečky
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanou
Halušky se slaninou, uzeným masem a kysaným zelím
Ostatní specifické pokrmy a bezmasá jídla
Barevná velikonoční nádivka s pórkovou bramborovou kaší a zelným salátem s mrkví
Čočková sekaná s houbami, (kedlubnový salát s ananasem)
Čočka na kyselo se sázeným vejcem a okurkou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Okurkový (cuketový) bramborák s kuřecími (vepřovými) nudličkami s rajčaty
Pikantní uzeninový kotlík s fazolemi
Zeleninové lečo s vejci a klobáskou
Kyselé fazole podle naší prababičky
Kostky ze sójového masa na asijský způsob
Nudličky ze sójového masa se špenátem a rajčaty se soba nudlemi
Zapečené brambory s kuřecím masem, cibulí a rajčaty
Zapečené pikantní brambory s uzeným masem a čočkou
Zapečený květák s kuřecím masem, slaninou a sýrem
Zapečený květák s uzeným masem, sýrem a smetanou
Květák jako mozeček s klobásou a pečeným masem
Cuketový koláč z lineckého těsta
Pizza funghi (žampionová s bešamelovou omáčkou)
Kapustové karbanátky s mrkvovým pyré
Smažený květák s bramborami vařenými v páře a domácí tatarskou omáčkou
Smažené žampiony s vařenými brambůrkami a pepřovou majonézou
Smažený sýr plněný šunkou s vařenými brambory v páře a pikantní domácí tatarkou
Saláty
Salát César (Caesar) s kuřecím masem, slaninou a žloutky
Carpaccio (karpáčo) z červené řepy se sýrem feta, rukolou a křenem
Okurkový salát s rajčaty a octovou zálivkou
Okurkový salát s bílým jogurtem
Hlávkový salát s cherry rajčátky a jogurtovým dresinkem
Hlávkový salát s ředkvičkami, rajčátky a opečeným špekem
Ledový salát s tuňákem a kukuřicí
Ledový salát s thajským dresinkem, uzeným masem a krutony s nivou
Salát z fazolových lusků s rajčaty
Salát z kysaného zelí s cibulí
Salát z kysaného zelí s římským kmínem a medem
Hanácký salát z červeného zelí
Zeleninový salát se sojovým masem a harissou
Tlačenkový salát s octovou zálivkou
Majonézový salát s kořenovou zeleninou
Těstovinový salát s kuřecím uzeným masem a sušenými rajčaty
Barevný čočkový salát s fazolovými lusky a olivami
Klasický vajíčkový salát s nakládanými okurkami a majonézou
Vajíčkový salát se sušenými rajčaty a zakysanou smetanou
Bramborový salát jemný, majonézový (chlebíčkový)
Bramborový salát s jablky, uzeným masem a šalotkou
Bramborový salát s ananasem a osmaženou cibulí
Přílohy
Houskové kynuté knedlíky
Bramborové knedlíky
Vídeňské knedlíky
Špekové knedlíky
Karlovarský knedlík
Bosáky
Chlupaté knedlíky
Jihočeské máslové knedlíky
Domácí těstoviny (pasta)
Domácí těstovinové noky
Špecle
Gnocchi
Halušky
Tarhoňa s jarní cibulkou
Kuskus s harissou, cizrnou a fazolovými lusky
Rýže pečená
Rýže vařená (dušená)
Jasmínová dvoubarevná rýže (vařená – dušená)
Rýže na indický způsob (kari rýže)
Brambory vařené v páře
Batáty vařené v páře
Škubánky opékané na sádle
Pečené brambory „bum“
Slaninové brambory
Pečené bramborové lupínky
Bramboráčky
Okurkové (cuketové) bramboráčky
Květákové placičky se sýrem a jarní cibulkou
Smetanové brambory s pórkem a cherry rajčátky
Přírodní bramborové hranolky pečené v troubě
Dýňové hranolky
Hranolky z červené řepy
Domácí bramborové krokety
Šťouchané brambory s cibulí a slaninou
Šťouchané brambory s máslem a bylinkami
Šťouchané brambory s květákem a kapustou
Zámecká zelenina
Bramborová kaše
Bramborové pyré
Bramborová kaše se sušenými rajčaty a jarní cibulkou
Smetanová zeleninová kaše
Batátová kaše
Pyré/kaše z červené řepy
Mrkvové (karotkové) pyré
Dýňové pyré s bazalkou
Hráškové pyré
Patizonové pyré s citrusovou šťávou a ajvarem
Jáhlová kaše se slaninou a rozinkami
Hrachová kaše
Kaše z červených fazolí s ajvarem a zakysanou smetanou
Cizrnová kaše se sušenými rajčaty a bazalkou
Fazole na kyselo
Čočka na kyselo
Hlávkové dušené zelí (moravské zelí)
Kapustové zelí dušené na slanině
Listový špenát na slanině s vejcem
Smetanový listový špenát
Baby špenát se smetanou a parmezánem
Kopřivový špenát
Fazolové lusky na slanině se smetanou
Baby karotka dušená na másle
Domácí pečivo
Moučníky a ostatní sladká jídla
Velikonoční beránek z tvarohového těsta s vlašskými ořechy
Banánová bábovka s čokoládou a rozinkami
Koláč babího léta s ostružinami, jablky a lískovými oříšky
Kynutý koláč s dýňovou náplní a sádlovou drobenkou
Borůvkový koláč z piškotového těsta s drobenkou
Perníkový koláč se sušenými brusinkami
Jogurtový koláč s meruňkami a drobenkou
Lžícový koláč s rybízem a kokosovou žmolenkou
Obrácený koláč z listového těsta s jahodami a hroznovým vínem
Žloutkové řezy (bez žloutků) z domácího listového těsta
Chlebíček se švestkami, hruškou a ořechy
Jogurtový chlebíček s jahodami
Bílkový chlebíček s rozinkami, kandovaným ovocem a čokoládou
Čokoládový půldort s jahodovou marmeládou
Piškotový dort s ovocem a želé
Tvarohové broskvové řezy s likérem
Piškotová roláda s máslovým krémem
Kakaová bílková roláda s tvarohem a jahodami
Bílková roláda s marmeládou a tvarohem
Závin z bramborového těsta s mákem a švestkami
Závin z listového těsta s jablky a tvarohem (štrúdl)
Závin z listového těsta s hruškami a pudingem
Šátečky z listového těsta s tvarohem a brusinkami
Šnečci z listového těsta s lískooříškovou pomazánkou a brusinkami
Listový závin s hruškami, sýrem s modrou plísní a ořechy
Palačinky zapečené s tvarohem a rumovými rozinkami
Kynuté knedlíky s borůvkami a malinami
Švestkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Zmrzliny
Kolekce receptů
Kolekce – Vánoce (10 receptů)
- Štědrovečerní polévka z kapra s máslovými krutonky
- Vánoční smažený kapr
- Jihočeský černý kroupový kuba
- Máslová vánočka
- Biskupský chlebíček
- Vánoční bramborový salát
- Domácí bramborový salát
- Bramborový salát s jablky, uzeným masem a šalotkou
- Bramborový salát s ananasem a osmaženou cibulí
- Bramborovo-okurkový salát s koprem
Kolekce – Silvestr + Nový rok (10 receptů)
- Pomazánka z ančoviček na jednohubky
- Česneková pomazánka s majonézou
- Celerová pomazánka (chlebíčková) s jablky a bazalkou
- Bramborový salát jemný, majonézový (chlebíčkový)
- Křenové šunkové rolky v aspiku
- Novoroční ovarové koleno
- Marinované vepřové koleno s vejmrdou
- Čočka na kyselo se sázeným vejcem a okurkou
- Novoroční čočka v aspiku
- Barevný čočkový salát s fazolovými lusky a olivami
Kolekce – Velikonoce (10 receptů)
- Jehněčí vývar s játrovými knedlíčky a celestýnskými nudlemi
- Roláda z jehněčí kýty s římským kmínem a listovým špenátem na červeném víně
- Velikonoční sekaná / Pštrosí vejce
- Barevná velikonoční nádivka s pórkovou bramborovou kaší a zelným salátem s mrkví
- Velikonoční beránek z tvarohového těsta s vlašskými ořechy
- Tvarohový kynutý mazanec
- Boží milosti
- Vajíčková pomazánka s tvarohem a uzeným masem
- Klasický vajíčkový salát s nakládanými okurkami a majonézou
- Domácí vaječná tlačenka
Kolekce – Naše grilování (10 receptů + 2 recepty zdarma bonus)
- Grilovaný steak z lososa podávaný na ledovém salátě
- Grilovaný kuřecí steak na saturejce s fazolovými lusky v šunce
- Grilované kuřecí špalíčky marinované s harissou, s koprovým dipem
- Grilovaná kuřecí křidélka v pikantní kefírové marinádě s bramborami
- Kuřecí jehla s pečenými bramborami a jogurtovo-hořčičným dipem
- Steak z jeleního krku v hořčicovo-medové marinádě (zámecká zelenina a dijonská majonéza)
- Roštěná na roštu v limetkové marinádě s tvarohovým ředkvičkovým dipem a citronovými bramborami
- Flank steak v citronové marinádě (Bramborové lupínky a pepřová majonéza
- Vepřová krkovička na grilu s pepřovým kořením, slaninou, raným brambůrkem a česnekovým dipem
- Grilovaná vepřová krkovice s feferonkou, cibulí s bramborem
- Hovězí burger v domácí bulce
- Šašlik z mletého masa s pečenými brambůrkami
Ukázky PDF receptů – pro náhled rozklikněte
Objednání PDF receptů
Ceník našich produktů:
Produkt | Cena bez DPH | Cena s DPH | Balné a dopravné | Zboží skladem |
Kniha Maturák aneb, jak to opravdu bylo | 200 Kč | 200 Kč | Zdarma | Ano |
PDF recept (jednotná cena pro všechny recepty) | 50 Kč | 50 Kč | – | |
Kolekce PDF receptů (10 receptů) | 250 Kč | 250 Kč | ||