Pokrmy obsažené v této kapitole bychom mohli ještě více rozčlenit podle druhů drůbeže. Anebo kapitolu rozdělit na kuřata a drůbež ostatní. Taková je v českých domácnostech oblíbenost kuřecího masa. Není divu, vždyť kuřecí je stále jednou z nejdostupnějších masových surovin na našem trhu. Navíc se s tímto masem výborně pracuje a nabízí se nám mnoho způsobů tepelné úpravy. Od rychlých steaků a směsí na pánvi či na grilu, přes nepřeberné množství receptů na kuře pečené, až po další nápadité pokrmy (využití v salátech, rizotech, nebo třeba rolády, závitky či jídla vonící vzdálenou exotikou).
My však tuto drůbeží kapitolu dále škatulkovat nebudeme. Zde pouze před slepici a kuře řadíme ostatní drůbež (husu, kachnu, krůtu), která je v českých zemích též milována. Najdeme zde pokrmy přímo národní nebo sváteční, ale i recepty na skvělé speciality pro každodenní využití.
S potěšením můžeme oznámit všem uživatelům našeho kulinářského webu, že jsme doplnili dalších mnoho receptů v kapitole „Hlavní chody“, nyní hlavně v podkapitole „Drůbež„, která je svým obsahem jednou z nejširších. Pro rychlé vyhledávání můžete využít náš přehledný „Seznam receptů“ s odkazy na příslušné recepty.
Nemůže být pochyb o tom, že drůbež z domácího chovu je nejlepší. Jenomže na balkónech a v lodžiích panelákových bytů se slepice chovat nedají, ulicemi měst se špatně vyhání hejno husí na pastvu a v kašnách ani v bazénech kachny domácí neplavou. Je tudíž jasné, že drůbež z domácího malochovu je pro většinu z nás zapovězena a pro kuřátko z tzv. bio chovu musíme sáhnout podstatně hlouběji do naší peněženky…
Nejnovější komentáře