Taková klasická bramborová kaše je častou vhodnou přílohou doplňující bezpočet českých specialit. Ano nejen brambory jsou surovinou ke zhotovení kaše (jiná zelenina či luštěniny). Ale právě brambora nám může ukázkově napovědět v čem se skrývá rozdíl mezi přílohami kaše versus pyré.

Základní možná nedopatření tkví v konzistenci. Dle libosti můžeme mýt hustou kaši a řídké pyré a naopak. Takže konzistence přílohy opravdu neurčuje název.

Již způsob přípravy nám může napovědět více. Kaši většinou mícháme metličkami, pyré spíše mixujeme.

Avšak to co zásadně odlišuje kaši od přílohového pyré je vždy přidání mléčných výrobků!
Kaše se míchaná vždy s přidáním másla a některého mléčného výrobku (mléko, smetana, jogurt, zakysaná smetana apod.).
Pyré se mixuje vždy jednoduše, někdy pouze s máslem.

Nutno podotknout, že pyré nepřipravujeme pouze jako přílohu k našim specialitám. Slouží jako neocenitelný domácí polotovar ke zpracování sezónních surovin…

Recepty v kategorii „Přílohy“ nebo „Domácí polotovary

Recepty v kategorii „Přílohy“ nebo „Domácí polotovary

error: Kopírování obsahu je zakázané