Taková klasická bramborová kaše je častou vhodnou přílohou doplňující bezpočet českých specialit. Ano nejen brambory jsou surovinou ke zhotovení kaše (jiná zelenina či luštěniny). Ale právě brambora nám může ukázkově napovědět v čem se skrývá rozdíl mezi přílohami kaše versus pyré.
Základní možná nedopatření tkví v konzistenci. Dle libosti můžeme mýt hustou kaši a řídké pyré a naopak. Takže konzistence přílohy opravdu neurčuje název.
Již způsob přípravy nám může napovědět více. Kaši většinou mícháme metličkami, pyré spíše mixujeme.
Avšak to co zásadně odlišuje kaši od přílohového pyré je vždy přidání mléčných výrobků!
Kaše se míchaná vždy s přidáním másla a některého mléčného výrobku (mléko, smetana, jogurt, zakysaná smetana apod.).
Pyré se mixuje vždy jednoduše, někdy pouze s máslem.
Nutno podotknout, že pyré nepřipravujeme pouze jako přílohu k našim specialitám. Slouží jako neocenitelný domácí polotovar ke zpracování sezónních surovin…
Recepty v kategorii „Přílohy“ nebo „Domácí polotovary“
-
Náš TIP na PDF recept: Bramborová kaše
-
Náš TIP na PDF recept: Bramborové pyré
-
Náš TIP na PDF recept: Bramborová kaše se sušenými rajčaty a jarní cibulkou
-
Náš TIP na PDF recept: Batátová kaše
-
Náš TIP na PDF recept: Smetanová zeleninová kaše
-
Náš TIP na PDF recept: Patizonové pyré s citrusovou šťávou a ajvarem
-
Náš TIP na PDF recept: Mrkvové (karotkové) pyré
-
Náš TIP na PDF recept: Kaše z červených fazolí s ajvarem a zakysanou smetanou
-
Náš TIP na PDF recept: Hráškové pyré
-
Náš TIP na PDF recept: Cizrnová kaše se sušenými rajčaty a bazalkou
-
Náš tip na PDF recept: Dýňové pyré
-
Náš TIP na PDF recept: Rajčatové pyré a protlak
-
Náš TIP na PDF recept: Pikantní rajčatové čatní
Recepty v kategorii „Přílohy“ nebo „Domácí polotovary„
Nejnovější komentáře