Aktuality
Informace pro uživatele našich webových stránek jsou velmi důležité. Tato stránka nám umožňuje seznamovat uživatele tohoto webu s důležitými aktualitami (např. informace o postupu připravované knihy, upozornění na další nové recepty, různé zajímavosti z gastronomie apod.).
Prostřednictvím naší e-mailové adresy: svlkem.zaplotnou@seznam.cz (nebo přímo v rámečku „Komentář“ u každé aktuality) rádi uvítáme tzv. zpětnou vazbu na naše recepty, ale i zajímavé příspěvky z vaší kuchyně, názory a náměty všech milovníků domácího kulinářského činění. Některé můžeme představit a okomentovat i zde na stránce aktualit…


Připravujeme
Doplněním mnoha našich připravených receptů se jejich obsah rozšířil na více než pět...
Nové recepty – Přílohy
Existuje mnoho přídomků k naší národní kuchyni. Jsme národ polévkový, omáčkový, houbový,...
Naše velikonoční speciality
Z církevního pohledu jsou "Velikonoce" nejvýznamnějším svátkem roku. Jedná se o svátek...
Co takhle dát si špenát?
Jaro je časem pěstování listové zeleniny (třeba v domácích sklenících nebo i v truhlíku...
Kaše nebo pyré?
Taková klasická bramborová kaše je častou vhodnou přílohou doplňující bezpočet českých...
Naše grilování
Všeobecně řečeno pokrmy připravované grilováním nejsou sezonní záležitostí a je též...
Bramborová domácí příloha versus mrazírenský polotovar
Při kompletaci našich připravených receptů a jejich přidávání do tohoto kulinářského...
Medvědí česnek
Sezóna medvědího česneku právě probíhá. Říká se, že tato bylina vděčí za svůj název...
Těstoviny jako přílohy
Přílohy k různým pokrmům používáme v naší domovině od nepaměti. A jsme tím proslaveni po...
S knedlíkem nebo s rýží?
V našem českém a moravském kulinářském prostředí není o dilema, zda jako přílohu zvolit...