Stále přidáváme naše připravené recepty na tento kulinářský web a jednotlivé kategorie postupně doplňujeme (přehledně na seznamu receptů – modré jsou již odkazy na recepty, černé čekají na vložení do webu).
Koncem letošního léta jsme doplnili kapitolu „Těstoviny“ o mnoho receptů.

Těstoviny neboli pastu lze bez nadsázky nazvat, jako jeden z národních italských pokrmů, bez nichž se žádný Ital neobejde. Druhů těstovin je nepřeberné množství a ne všechny mají své kořeny v Itálii. U nás v české domovině je silně zakořeněno těstoviny kupovat již jako hotový polotovar, ať v podobě sušené nebo čerstvé, chlazené.

I v našich poměrech si však můžeme snadno domácí těstoviny vyrobit sami.

V případě, že použijeme těstoviny sušené, je nezbytné dbát na jejich kvalitu. Zde by pravý italský produkt měl být zárukou. I u nás se však již najdou solidní výrobci. Všeobecně je možné se řídit cenou. Tady se opravdu ušetřit pár korun nemusí vyplatit. I když koupíme tu nejdražší pastu, tak v přepočtu na porci nás tato surovina nebude stát mnoho. Naopak, použitím laciných „korunových“ těstovin docílíme pouze znehodnocení ostatních výrazně dražších surovin.

Při přípravě jídel z pasty se klade důraz na kvalitní originální suroviny, přičemž finální „dodělávka“ bývá již velice jednoduchá a rychlá. Zde se máme od italských kuchařů co učit, i když, znáte to: „Ital nezná ten zázrak…“

Právě proto jsme si u některých těstovinových pokrmů dovolili přihodit kousek masa, abychom dali za vděk českým zvyklostem v italském hábitu.

České speciality z těstovin jsou jistotou naší domácí kuchyně. Takže v žádném případě zde nejde o kapitolu ryze italskou, což podtrhují i nám dobře známé slovenské těstovinové speciality.

error: Kopírování obsahu je zakázané