Když jsme se rozhodli vytvořit nějaký kulinářský projekt (větší kuchařskou knihu nebo kulinářské webové stránky), tak prvním počinem bylo vytvoření konceptu kapitol (kategorií) tak abychom mohli naše podrobné domácí recepty přehledně zařazovat.
Kapitola „Předkrmy a malá jídla“ je výjimečná svojí rozmanitostí. Zde na našem webu doplněná o celou řadu receptů. Tak se podívejte a nechte se inspirovat…
V kompletním menu má předkrm jako takový jasný význam. Vždy se jedná o pokrm výrazné (i lehce pikantní) chuti, ve velmi malé porci. Předkrm podávaný jako součást celistvého menu má za úkol povzbudit chuťové buňky a připravit naše žaludky na další chody (nikoli zasytit). Toto je definice gastronomického pojmu „předkrm“.
Nejen v domácích podmínkách míváme méně prostoru (a není to ani častým zvykem) na pravidelnou přípravu a podávání předkrmů jako takových. Tento trend využíváme spíše ojediněle při různých oslavách u sváteční tabule. Nicméně je plno okamžiků, kdy vyhledáváme malá jídla, třeba k snídani, svačině či lehké večeři. Některá z nich mohou posloužit (v upraveném množství) i jako vhodný předkrm.
Proto jsme účelově a vědomě tuto kapitolu rozšířili o „malá jídla“, která v české domácí kuchyni mají daleko větší uplatnění nežli pouhé předkrmy.
Nejnovější komentáře