Tento recept jistě ocení (nejen) milovníci moučníků z listového těsta. Doma vyrobené listové těsto je zárukou úspěchu každého receptu z tohoto těsta. Příprava listového těsta si však žádá náležitý čas, proto se často uchylujeme k zakoupení chlazených či mražených polotovarů jenž bývají různé kvality. V tomto případě je dobré znát osvědčeného výrobce, v opačném případě je to sázka – buď a nebo. Loterie je vždy podvod na sázející, proto se raději zamyslíme zda se nevyplatí investovat svoji práci a čas k výrobě domácího listového těsta.
Lískovo-oříškovou náplň je nutné zhotovit si doma. Použití různých kupovaných margarínových výrobků plných syntetické chemie, která nahrazuje základní suroviny a pouze evokuje jejich chuť (uváděný regulátor chuti v drobném popisu výrobku) není opravdu vhodné. Vtom tkví podstata dobré domácí kuchyně, protože syntetická éčka snižují kvalitu pokrmu!
Sušené brusinky jsou v tomto případě lepší, nežli rozinky (ty bychom museli napřed namočit do rumu, dezertního vína apod.).