Originální recept, se kterým se s vámi rádi podělíme na této dvoustraně naší knihy či na webu, vznikl nějak takto:
„ Muži máš hlad? Já ti udělám něco k večeři.“ Následuje prohlídka ledničky a vyndavání surovin.
Není od věci, že tímto způsobem vznikají famózní pokrmy, které je však potřeba zaznamenat, protože záhy upadají v zapomnění. Vždyť nejlepší recepty se narodily právě tímto způsobem a dnes je máme gastronomicky jasně definované. Příležitostná a náhodná kombinace surovin a ingrediencí je tím nejlepším podhoubím pro nová jídla, která mají daleko větší úspěch, nežli, když někdo něco urputně vymýšlí.
„Pikantní kuřecí kousky s kukuřicí“, to je jednoduchý, celkem rychlý pokrm (akorát ke souběžně připravované rýži) z jedné pánve vhodný k obědu i večeři. Na rozdíl od klasických minutek si žádá nepříliš dlouhé podušení ve vývaru (nebo vodě). Zde nepodáváme zeleninu „na skus“. Naopak je důležité krátkým podušením nechat její chutě včetně ostatních ingrediencí vstoupit do masa a šťávy…