Broskve v listovém těstě

Skvělý a přitom velice jednoduchý recept z pouhých čtyř surovin (z pěti při použití broskví čerstvých), při kterém nejsme vázáni na broskvovou sezónu. Na tento moučník totiž můžeme vypeckovat broskve čerstvé nebo použít broskve kompotované, půlené…

Suroviny:

(4 šátečky)

  • Listové těsto 400g
    (recept v kapitole „Domácí polotovary“)
  • Broskve čerstvé nebo kompotované
    (půlené, vypeckované) 8 větších půlek
  • Marmeláda (druh dle chuti) 4 lžičky
  • Vejce 1ks
  • Třtinový cukr na posypání broskví
    (pouze čerstvých)

Postup:

Čerstvé broskve nařízneme (směrem od stopky) na polovinu až k pecce. Rozlomíme napůl a vyjmeme pecky.
Půlky broskví posypeme třtinovým cukrem.

V případě použití broskví kompotovaných (půlených), broskve scedíme od nálevu a necháme důkladně odkapat.

Vyklepnutá vejce v misce rozšleháme.
Troubu rozpálíme na 210 °C.
Plech vyložíme pečicím papírem.

Listové těsto rozválíme do čtverce (výška těsta cca 3 mm). Plát rozdělíme na 4 díly. Na každý díl klademe půlku broskve důlkem po pecce nahoru. Důlek naplníme lžičkou marmelády a přiklopíme druhou polovinou broskve.
Rohy těsta přehneme přes broskve, spojíme do tvaru šátečku.
Přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

Těsto potřeme rozšlehanými vejci a dáme péci do středu předehřáté trouby. Pečeme nejprve 20 minut. Šátečky znovu potřeme zbylým vejcem a dopečeme ještě 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme zchladnout.

Fotogalerie:

error: Kopírování obsahu je zakázané