Známé jídlo běžně připravované v českých domácnostech má nespornou výhodu, co se finančních nákladů týká. Nejvyšší položkou při nákupu surovin je samozřejmě cena uzeného masa (případně kvalitní slaniny), ale v přepočtu na jednu porci uzeného nespotřebujeme mnoho, nehledě, že do plněných bramborových knedlíků můžeme použít přebytky z naší ledničky, protože druh uzeného masa příliš neřešíme.
O to je však při přípravě plněných knedlíků trochu více práce a piplačky. Stojí to ale za to, zvláště zvolíme-li dokonale vymazlenou doplňkovou přílohu, která nám tento zdánlivě obyčejný pokrm hodí do zcela jiných dimenzí.
Stejně tak jako při vaření každých bramborových knedlíků je uváděná gramáž mouky v recept pouze orientační. Závisí na druhu a tipu použitých brambor a hlavně na citu při vypracování těsta. To v tomto případě může být nepatrně tužší nežli na klasické bramborové knedlíky, aby se nám směs z uzeného masa dobře balila.
Dozlatova osmažená cibulka k této české specialitě v žádném případě nesmí chybět…