Kapitola „Přílohy“ v našem kulinářském webu (i připravované knize) je velmi obsáhlá. Jak by ne? Jsme národ vyhlášeným po celém světě tím, jak dokážeme různé speciality doplnit vhodnými přílohami. Je jich opravdu mnoho.
„Domácí pečivo“ je jednou z variant příloh a zaslouží zvláštní podkapitolu.
Upéci si vlastní domácí pečivo můžeme nazvat jakýmsi nadstandardem našeho kuchtění, zvláště když máme možnost kupovat skvělé výrobky v mnoha pekařstvích s velkým sortimentem. I při domácím pečení máme možnost si vybrat a pochlubit se některým z mnoha možných druhů chlebů, baget, vek, rohlíků, housek a dalšího pečiva. Receptů existuje spousta. Některé jsme vybrali a vyzkoušeli, a ty nejpovedenější představujeme i v naší kuchařské knize.
Nehledejte zde však návody pro pečení v oblíbených „domácích pekárnách“. Ty jistě najdete v návodu na použití. Nic proti pečení v těchto přístrojích. Také vám místnost příjemně provoní a zhotoví čerstvé pečivo, ale nemůžete již například říci: „Upekli jsme si domácí chléb“, protože jej počínaje mísením, kynutím, hnětením a konče pečením stvořila vaše domácí pekárna a na vás zbylo pouze podle návodu nasypat suroviny a navolit příslušný program. Přitom jste vlastně ochuzeni o to podstatné. To jsou zážitky a zábava při kulinářství, o kterou při výrobě domácího pečiva také jde…
Nejnovější komentáře