Náš kulinářský web spouštíme na začátku listopadu, právě v době, kdy vrcholí „dýňová“ sezona.
I když známe více druhů dýní (nejen z našich zahrádek), nejoblíbenější je „Hokkaidó”. Je to zvláště proto, že při její přípravě odpadává hrubá práce s odstraňováním slupky, což nám v našich kuchyních ušetří námahu i čas.
Podzimní vaření dýňové polévky se u nás stalo tradicí. Někdy se však může stát, že tato zeleninová (převážně krémová) polévka nenajde u všech strávníků ten správný ohlas (zejména u mužské populace). Bývá to pro její sladší chuť. O tom, jak uvařit výbornou, pikantní krémovou „dýňovku“ s chilli tak, aby neměla chuť svíčkové omáčky, se s námi podělila spoluautorka naší připravované kuchařky Hanka (recept v kapitole „Polévky“).
Samozřejmě, dýně je zelenina vhodná nejen k přípravě polévek. „Pečená dýně s medem, ořechy a klobásou“ je náš recept na delikatesu vhodnou třeba k večeři či svačině. Tento recept naleznete v kategorii „Předkrmy a malá jídla“.
Připravujeme pro Vás další recepty z dýně, např. „Dýňové hranolky“ či „Dýňové pyré s bazalkou“ do kapitoly „Přílohy“.
Veškeré recepty v PDF tiskové kvalitě si můžete již nyní objednat ze seznamu na stránce „Autorský e-shop“.

error: Kopírování obsahu je zakázané