Oloupané brambory nakrájíme na kolečka široká asi tři čtvrtě centimetru (uchováváme ponořené ve studené vodě, aby nezčernaly). Na stejně široká kolečka nakrájíme opláchnutá rajčata a oloupanou cibuli na kolečka tenčí.
Kuřecí prsa nakrájíme šikmo přes vlákno na medailonky a mírně naklepeme. Z obou stran lehce posolíme a opepříme. Pikantnost masa můžeme zvýraznit mletými či drcenými sušenými chilli papričkami (my jsme dnes použili jalapeňo).
Vejce vyklepneme do misky, osolíme špetkou soli a metličkou rozmícháme se smetanou. Vmícháme několik větších špetek sušených bylinek (těmi příliš nešetříme).
Hlubší pekáč (zapékací mísu) vytřeme olejem.
Troubu předehřejeme na 220 °C.
Na dno pekáče vyskládáme nejprve vrstvu brambor, kterou mírně osolíme a opepříme. Na brambory poklademe část cibule a rajčat. Položíme kuřecí medailonky, které potřeme hořčicí a zalijeme polovinou rozšlehaných vajec se smetanou. Pokračujeme opět vrstvou brambor (opět osolených i opepřených), cibule, rajčat a masa (opět potřeného hořčicí). Zalijeme zbylými vejci a zakončíme vrstvou brambor. Ty opět osolíme a opepříme (kdo má rád více pikantní, může ještě přidat i mleté chilli papričky). Poslední vrstvu brambor potřeme olejem.
Pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem. Pečeme ve středu trouby nejprve půl hodiny při 220 °C, poté ještě cca 40 minut odkryté při ztlumené troubě na 200 °C tak, aby se pozvolna vrchní vrstva brambor opékala. Během pečení se nádherně prolnou chutě rajčátek a bylinek do brambor i masa. Na závěr pečení stačí zkontrolovat měkkost brambory ze středu pekáče. Jsou-li měkké brambory, bude i maso akorát (měkké, ale šťavnaté).
Nejlepší je samozřejmě podávat pokrm čerstvě vytažený z trouby.
Chceme-li však mít na talíři viditelnou mozaiku z jednotlivých vrstev, musíme nechat brambory zcela vychladnout, a až poté porcovat ostrým nožem, opatrně plochou podběračkou servírovat na talíře a následně ohřát v mikrovlnce.