Vajíčková pomazánka s tvarohem a uzeným masem

Tento recept bychom mohli začít slovy: „Uvaříme si vajíčka natvrdo…“.
V období Velikonočních svátků můžeme naopak pojmout tuto pomazánku jako: „Chutné zpracování vykoledované nadílky“.

V každém případě nabízíme k vyzkoušení variantu známé vajíčkové pomazánky zpestřenou tvarohem a uzeným masem.

Suroviny:

  • Vejce uvařená natvrdo 5ks
  • Tvaroh měkký 250g
  • Uzené maso 150g
  • Pórek nebo jarní cibulka
    2 hrsti nakrájené
  • Domácí majonéza
    (recept v kapitole „Domácí polotovary“) 2 lžíce
  • Hořčice plnotučná cca 2 lžičky
  • Sůl
  • Pepř černý nebo barevný,
    čerstvě mletý
  • Paprika sladká mletá cca 1 lžička

Postup:

Natvrdo vařená (zcela vychladlá) vejce oloupeme, rozkrojíme podélně na půl a vyjmeme žloutky.
Bílky z vajec nakrájíme na nepříliš drobné kousky.
Uzené maso pokrájíme na menší kostičky.
Pórek či jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka.

V míse rozetřeme žloutky s hořčicí. Přimícháme tvaroh a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a červenou mletou paprikou. Dále do pomazánky přidáme uzené maso a pórek. Řádně promícháme. Nakonec lehce vmícháme nakrájené bílky (aby se moc nerozbily).

Hotovou pomazánku necháme vychladit.
Podáváme s oblíbeným čerstvým pečivem a můžeme přizdobit čerstvými nasekanými bylinkami..

Fotogalerie:

error: Kopírování obsahu je zakázané