Začneme přípravou těsta a upečením korpusu na řezy.
Včas zajistíme pokojovou teplotu másla.
Na vál prosejeme hladkou mouku (kvůli provzdušnění). Přidáme změklé špetku soli, máslo, cukr, mleté mandle a rozklepnuté vejce. Přímo na pracovní ploše (vále) rukama zpracujeme v hladké těsto.
Těsto zabalíme do alobalu nebo potravinářské folie a necháme „vyzrát” (nejlépe do druhého dne) v lednici.
Odležené těsto rozdělíme na jednu a dvě třetiny. Třetinu zatím odložíme a ze dvou třetin vyválíme plát vysoký cca 3 mm obdélníkového tvaru.
Menší hranatou formu vyložíme takto připraveným plátem těsta (není potřeba do formy vkládat pečicí papír ani ji nikterak vymazávat). Necháme v chladu ztuhnout.
Na ztuhlé těsto položíme alobal a vsypeme suché fazole, které těsto zatěžkají a při pečení si korpus udrží správný tvar.
Troubu předehřejeme na 180 °C .
Zatěžkané těsto fazolemi pečeme 15 minut ve středu trouby.
Vyndáme z trouby, odstraníme alobal s fazolemi (fazole nevyhazujeme, dají se dále běžně spotřebovat) a necháme vychladnout.
Připravíme náplň.
Čerstvé broskve vypeckujeme a ponecháme překrojené na polovinu (pouze část nakrájíme na plátky, které odložíme až na zdobení).
V míse promícháme (nejlépe pomocí robota s metlou) tvaroh s pomazánkovým máslem. Postupně po troškách přidáváme smetanu, žloutky, pudingový prášek, cukr a likér Amaretto. Důkladně promícháme.
Odloženou třetinu těsta rozválíme na plát (přibližně do tvaru půdorysu formy).
Hotovou náplň rozetřeme na předpečený korpus a navrch poklademe půlkami broskví. Přikryjeme připraveným plátem těsta a okraje důkladně přitiskneme. Povrch propíchneme vidličkou.
Moučník pečeme tentokrát v troubě předehřáté na 165 °C nejprve 20 minut. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme odloženými plátky broskví a posypeme mandlovými lupínky. Dopečeme dalších 20 minut.
Vyndáme z trouby, necháme zchladnout a poté vychladit.
Před podáváním krájíme řezy s krásnou mozaikou z broskví a tvarohu.