V českých zemích je k tomuto světovému steakovému fenoménu nejvíce přiřazován název „Pfeffer steak“, který pochází z německého Pfeffer – pepř, ale dobře známe i název používaný v anglicky mluvících zemích „Pepper steak“. Obecné pojmenování určuje hlavní ingredienci tohoto skvělého pokrmu, ale nezmiňuje druh zvířete a hlavně část masa, ze kterého je pfeffer připravován. Proto přidáváme do názvu ještě toto označení – z hovězí svíčkové.
Existuje vícero možností příprav této speciality odlišujících se nejen druhem masa a pepře, ale i samotnou úpravou. Známý je třeba Pfeffer steak přímo obalovaný v několika druzích drceného pepře ke kterému se pepřová omáčka může, ale také nemusí podávat. V našem receptu předkládáme steak připravovaný na anglický způsob a smetanovou omáčku z nakládaného zeleného pepře, která je přímo součástí tohoto jídla, i když se samozřejmě připravuje odděleně od masa.
A právě proto k zhotovení luxusní omáčky využíváme i náš domácí polotovar – demi glace…