Před pečením tohoto druhu koláče známého i ze světově proslulé francouzské kuchyně (francouzský název tarte tatin) nemusíme nutně studovat francouzské kuchařky. Vždyť již naše babičky a prababičky vinikaly přípravou znamanitého vláčného obráceného koláče. Známe přeci neopakovatelné jablečné obrácené koláče. Vhodného ovoce na koláč však máme bezpočet druhů a též těsto na obrácený koláč si můžeme zvolit dle libosti.
V tomto receptu jistě potěšíme milovníky listového těsta, jelikož i s jeho podáním je obrácený koláč skvělý.
Vyzkoušejte náš „Obrácený koláč z listového těsta s jahodami a hroznovým vínem”, při jehož přípravě zachováváme dva základní principy, bez kterých se žádný tarte tatin neobejde: Těsto klademe až na ovoce a nesmíme zapomenout na zkaramelizovaný cukr…