Klasické řízky z králičího masa jsou známé a oblíbené pro jejich jemnost. Je však namístě nepříliš šťavnaté masíčko z ušáka trochu více vymazlit i ve formě řízečků a třeba místo v trojobalu smažit, či spíše fritovat řízky v těstíčku. Hlavní rozdíl mezi smažením a fritováním je v množství použitého oleje (při fritování máme olejovou lázeň, ve které surovina takřka plave). Hranice mezi smažením a fritováním se zejména v domácí kuchyni téměř prolíná.
Těstíčko nám nabízí mnoho možností, a to jak základní surovinou rozmíchanou s vejci a moukou (voda, pivo, víno, mléko), tak doplňkovým dochucením (bylinky, koření). Tyto přidané ingredience je dobré v těstíčku příliš nekombinovat, ale vybrat si vždy jednu, která jasně určuje chuť pokrmu (jeden druh bylinek, např. bazalku, nebo jeden druh koření např. barevný pepř, k rozmíchání buď pouze pivo nebo pouze víno, případně čistou vodu, mléko apod.).
V našem receptu rozmícháváme těstíčko za pomoci piva a naší doplňkovou ingrediencí je bazalka.
Nejen pouhým obalením v těstíčku a následným pozvolným fritováním v olejové lázni dosáhneme šťavnatého králičího masíčka. Důležité je také předem maso naložit do oleje a bylinek nebo koření, které souzní s těstíčkem.
Králičí řízečky můžeme připravovat nejen z vykostěných stehen, ale i ze hřbetu…