Základ každé rolády je korpus. Při přípravě různých pokrmů v našich domácích kuchyních nám zůstávají přebytky vaječných bílků. Proč je tedy nevyužít právě k upečení korpusu na bílkovinami hodnotnou roládu?
Při upečení takto dietního korpusu z bílků a bez mouky na naši roládu si můžeme dovolit tučnější, kvalitnější náplň, z plnotučného tvarohu.
Ostatně, kvalitní plnotučný tvaroh, je jedině možný při receptech na potřebné ztuhnutí! Jestliže nemáme vážné zdravotní potíže a lékařem předepsanou dietu, nepoužíváme suroviny s uměle snižovaným obsahem tuku. Mediálně vytvořené mýty o nezdravosti živočišného tuku jsou již vyvráceny, naopak živočišný tuk je nedílnou součástí pestré a zdravé výživy (vždy se snižováním poměru tuku ve výrobku se snižuje jeho hodnota).
Náš recept na „Kakaovou roládu s tvarohem a jahodami“ lze samozřejmě obměnit různým čerstvým ovocem. Právě ovoce větší množství tvarohu vhodně doplňuje a zvláčňuje. Jahody jsou výbornou volbou pro tuto roládu…