Je velmi dobře, že „Bramborový salát“ není již dlouho spojován pouze s přípravou tradiční a v jedněch kolejích zajetou bramborovou přílohou. A je ještě lepší, že již málokdo si tento salát kupuje jako hotový výrobek, ve kterém nemůže ovlivnit ani chuť, ani složení surovin, zvláště, když při výrobě tohoto pokrmu v našich domácnostech můžeme popustit uzdu své fantazii a kreativitě.
Proto i v naši kuchařce nabízíme originální recept na přípravu trochu netradičního bramborového salátu. Je založen na kontrastu chutí osmažené cibule a výrazného ananasu. Při dochucování našeho salátu není již potřeba přidávání mnoha dalších ingrediencí. Sůl a drcené chilli papričky (případně špetka mletého barevného pepře) bohatě postačí. To, že k lehkému spojení tohoto rustikálního salátu používáme majonézu výhradně domácí výroby, snad nemusíme ani zdůrazňovat. Použití dobrého sádla přispěje tomu nejlepšímu propojení chutí v salátu (tuto práci žádný rostlinný olej neudělá). Jak známo sádlo v chladu tuhne, proto tento salát podáváme v teplotě pokojové…