Postup na korpus:
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vajíčka rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků (dáváme pozor, aby do bílků nespadla část žloutků – sníh by nešel vyšlehat, žloutky využijeme v jiném receptu).
Odvážíme mouku a prosejeme (aby se provzdušnila).
Plech potřeme olejem a vyložíme pečícím papírem (nebude se tak po plechu pohybovat).
Do robotové mísy vlijeme bílky a přidáme špetku soli. Za pomoci robotu (můžeme i ručním šlehačem) metlou vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr, kypřící prášek, mouku (po lžících) a olej. Vypracujeme řídké těsto, které vlijeme na připravený plech s pečícím papírem a stěrkou rovnoměrně rozprostřeme. Korpus pečeme ve středu předehřáté trouby cca 10-12 minut (do zrůžovění povrchu).
Upečený plát korpusu poprášíme moukou a přehodíme přes něj plátěnou utěrku. Plech s korpusem překlopíme. Sundáme plech a opatrně sloupneme pečící papír. Korpus i s utěrkou podél kratší strany (protože náplň nebude vysoká) stočíme do rolády a necháme v pokojové teplotě vychladnout (pro zrychlení můžeme zchladit v lednici).
Postup k naplnění a dohotovení rolády:
Tvaroh (v tomto případě je vhodný řidší vaničkový) v misce smícháme s vanilkovým cukrem a několika kapkami rumové trestě (můžeme použít i tuzemský rum). Barvu tvarohové náplně můžeme doladit trochou kakaa.
Vychladlé těsto opatrně rozvineme. Potřeme jahodovou marmeládou a rovnoměrně rozetřeme dochucený tvaroh. Vzdálenější okraj korpusu zachováváme volný (aby při rolování tvarohová směs nevytékala).
Takto připravený korpus s náplní opět zarolujeme (již bez utěrky), zabalíme do alobalu nebo opět do utěrky a necháme odpočinout v chladu alespoň do druhého dne (pokládáme spojem dolů), aby se chutě náplně částečně propojily s korpusem.
Před nakrájením rolády k podávání můžeme roládu přes cedníček posypat kakaem. Výborným doplňkem k této marmeládové roládě s tvarohem je čerstvě ušlehaná šlehačka.