Do díže od robota nalijeme vlažnou vodu, do které rozdrobíme droždí a přidáme ostatní suroviny (cukr, sůl, olej a mouku).
V robotu pomalu (na nejnižší otáčky) mácháme cca 10 minut. V případě, že je těsto příliš tuhé, pomůžeme si pár kapkami vody, v opačném případě můžeme opatrně přisypat trochu mouky.
Vzniklé, dohladka vypracované těsto rozdělíme na dva stejné díly.
Na lehce pomoučené pracovní desce (válu) vypracujeme bochánky, které lehounce pomučíme a necháme přikryté utěrkou (fólií) tři čtvrtě hodiny odpočinout
Po vyzrání bochánky rozválíme do tvaru oválu silných cca 3-4mm. Dáme delší stranou k sobě, bližší okraj přehneme, zatlačíme do těsta a na délku zarolujeme do válečku (konce zapíchneme dovnitř). Veky ještě rukama dotvoříme (aby byly válečky stejnoměrné) a přendáme na plech (nejlépe na pečící papír) a necháme cca 40 minut v teple vykynout. Na kynutí můžeme využít ohřátou troubu na 35 °C, zvlhčenou vodou z rozprašovače.
Před vlastním pečením troubu rozpálíme na 230 °C, stěny trouby opět postříkáme vodou, dokud se nevytvoří pára a ihned dáme veky péci.
Teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 16-18 minut. Po dobu pečení troubu neotvíráme, aby pára neunikla.
Chlebíčky z veky krájíme až po jejím úplném vychladnutí.