Nyní, na samém počátku roku jsme doplnili další recepty do našeho kulinářského webu. Tentokrát do kategorie (kapitoly) „Polévky„. to se může velice hodit, zvláště v zimním období, kdy si na dobré domácí polévce pochutnáme a ještě nás zahřeje.
Recepty si můžete zobrazit nejen v příslušné kategorii, přehledně seřazené jsou též na „Seznamu receptů„…

My Češi jsme známí nejen jako národ „knedlíkový“, ale též „polévkový“. Polévka se vyskytuje na našem stole daleko častěji, nežli třeba předkrm. Známe pořekadlo „Polévka je grunt, maso jenom špunt.“
Proto jsme v naší knize dali různým druhům polévek značný prostor.
To, že kvalitní vývar je základem dobré kuchyně platí u polévek dvojnásob.

Polévky se mohou členit do různých kategorií. V naší kuchařce je dále striktně neoddělujeme, jsou však seřazeny podle základních druhů. Začínáme rybími polévkami. Následují vývary a polévky nezahuštěné. Dále jsou zařazeny polévky hustší konzistence tzv. přesnídávkové. Kapitolu uzavíráme výběrem polévkových krémů.
Nutno znovu dodat, že téměř žádná polévka se neobejde bez vývaru, protože různé vývary jsou základem všech druhů polévek. Čím kvalitnější vývar, tím lepší polévka. Poctivý vývar se syntetickou chemií nahradit nedá a ve výsledném pokrmu (tedy i v polévce) je to vždy znát.

error: Kopírování obsahu je zakázané