Tento originální recept je dílem Hanky. Jak to v kuchyních bývá, rychle vymyšlený pokrm s velkou dávkou improvizace obvykle dopadne na výbornou a stojí za to jej zaznamenat. Vzniku této výtečné a velmi zdravé polévky vděčíme vlastně porouchanému odšťavňovači, který vypověděl službu při odšťavňování červené řepy. Řepu bylo nutno zpracovat jiným způsobem, proto se Hanka dala okamžitě do přípravy polévky, která celý byt zaplavila vůní připomínající přípravu boršče.
Červená řepa v kombinaci s mrkví a cibulí dělá i po tepelné úpravě z polévky výživovou a vitaminovou bombu. Takže vůbec nezhřešíme doplněním polévky pro chuť dobrým uzeným. Chlapskou část strávníků můžeme pro tuto zdravou polévku zlákat nejen uzeným, ale i chilli papričkami, které dodají polévce patřičný šmrnc…