Nyní, uprostřed léta jsme doplnili kategorii „Mleté maso“ o další recepty.
Doma namleté maso je základem všech našich receptů, k pečení i třeba ke grilování..

U mnohých lidí panuje ke kuchařským výrobkům z mletých mas jistá obezřetnost, ba dokonce nedůvěra.

Není se čemu divit. Vždyť nikdy si nemůžeme být jisti kvalitou, čerstvostí a dokonce i druhem předem namletého masa. Ani v balíčcích s uvedeným datem spotřeby a složením.
U hotových pokrmů a polotovarů nejenže neznáme původ a složení mletého masa, ale často nejsme spokojeni
s chutí, ani konzistencí (mnoho strouhanky nebo dokonce mouky). Opravdu, dát si někde v restauraci pokrm

z mletého masa je jako sázka do loterie. A na fastfoody a různé stánky rychlého občerstvení bychom neměli vsadit ani zlámanou grešli! To je přesný příklad, jak si koupit to nejhorší za největší peníze. Výhody, které nám mletá masa nabízejí, jsou ve veřejném stravování rychle smazovány snadnou zneužitelnosti (těžko pak věřit v kvalitní pokrmy z mletého poctivým podnikatelům).

Přesto je namleté maso vynikající surovinou, se kterou se v našich kuchyních pracuje v mnoha směrech lépe než s masem nemletým. Vždyť „mletina“ se nám lépe dochucuje, maso se snadno promíchá a spojí s kořením, čerstvými bylinkami i jinými ingrediencemi. Máme celou řadu možností, jak se s mletým masem různých druhů

v naší kuchyni vyřádit (od sekané, karbanátků, biftečků, přes burgery a tataráky, až po fáše k naplnění jiných surovin atd.).

Jednoznačné známé doporučení zní: „Jestliže kupujeme maso namleté, tak pouze u dobrého řezníka,

který námi vybrané maso mele před našima očima.“ Nejlepší však je si potřebný druh masa (zároveň i množství) čerstvě namlít doma těsně před přípravou vybraného pokrmu. A to za trochu času navíc opravdu stojí. Pouze doma si dle své chuti maso okořeníme, přidáme čerstvé bylinky a ostatní ingredience…
error: Kopírování obsahu je zakázané