Proto přinášíme mnoho receptů právě v kapitole „Domácí polotovary“, kterou pro lepší přehlednost rozdělujeme do několika podkapitol. Jednou z nich je: „Dipy (majonézy, remulády, omáčky, čatní, pesta…)“ a tu jsme právě doplnili o další recepty.
Dipem bývají nejčastěji označovány různé druhy omáček podávané samostatně jako doplněk mnoha pokrmů. Bývají určené často k namáčení, na rozdíl od klasických omáček, které jsou přímo součástí konkrétního jídla. Někdy dipy slouží jako jedna z ingrediencí při přípravách rozličných specialit. Známe celou škálu dipů z mnoha různých surovin, které se navzájem velmi odlišují nejen chutí ale i konzistencí a strukturou. Proto jsou dipy různě specifikovány pod pojmenování, které více přibližuje jejich účel (např. majonézy, remulády, omáčky, čatní, pesta, hořčice apod.).
Regály v obchodech s potravinami se prohýbají pod obrovským množstvím těchto polotovarů různé kvality, které však mají jedno společné. Obsahují velká množství syntetických látek (tzv. éčka) v různých formách. Přitom drtivou většinu známých dipů si můžeme vyrobit doma z čerstvých surovin v nesrovnatelně lepší kvalitě i chuti. Ať již k okamžité spotřebě nebo jako domácí polotovar k uskladnění…
Nejnovější komentáře