Uživatelům našeho kulinářského webu se jistě vyplatí čas od času kliknout na stránku našich „aktualit“, kde průběžně informujeme i o nově přidaných receptech, potažmo o celých jednotlivých kapitolách. Je to hlavně z důvodu, že na formování našeho webu stále pracujeme.

„Králičí maso“ je jednou z mnoha kategorií v kapitole „Hlavní chody“

Králík domácí vznikl domestikováním králíka divokého, který se běžně nacházel ve volné přírodě v Evropě. Chov králíka není náročný a tak lidé vyšlechtili různá plemena vhodná k různým účelům – pro maso, pro kožešinu, ale třeba i jako domácí mazlíčky. V českých zemích se chov králíků začal více rozvíjet až na sklonku 19. století.
Pravda, není nad pořádného králíka z domácí králíkárny krmeného jeho přirozenou potravou. Většiny z nás se však často nepoštěstí získat králíka z drobného chovu, a tak vezmeme za vděk i brojlerovým králíkem z faremního chovu.
Důvodem oblíbenosti a četnosti konzumace králičího je výborné libové maso, které obsahuje snad nejméně cholesterolu v porovnání s ostatními domácími užitkovými zvířaty. Králičí maso nabízí celkově vynikající živinové složení. Má i nízký obsah tuků a sacharidů, ale zároveň je bohaté na plnohodnotné bílkoviny. S menší šťavnatostí masa z králíka si hravě poradíme použitím doplňkových surovin a vhodnou volbou jeho úpravy v naší kuchyni.

Králíka v našich několika receptech představujeme na různé způsoby úpravy. Jak v celku, tak rozděleného na části i jako využití králičího masa bez kosti…

error: Kopírování obsahu je zakázané