Předem namočíme rozinky do rumu (Amaretta nebo kompotové šťávy) tak, aby byly zcela ponořené a necháme (nejlépe přes noc) nasáknout. Nabobtnalé rozinky scedíme od přebytečného láku, který nevyléváme (přidáváme do těsta).
Troubu předehřejeme na 175 °C.
Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou (silikonovou formu pouze vypláchneme studenou vodou).
V míse smícháme tvaroh, cukr, špetku soli, vejce, olej a zbývající lák z rozinek. Vše rozšleháme dohladka (ručním mixérem s metlami). Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné, hladké (tekuté, ale hustší) těsto.
Nakonec přimícháme rozinky a těsto vlijeme do připravené bábovkové formy.
Pečeme cca 45 minut ve středu trouby. Upečenou bábovku zkontrolujeme vpíchnutím dřevěné špejle (nesmí lepit, v opačném případě pečení chvilku prodloužíme) a vyndáme z trouby.
Formu s upečenou horkou bábovkou zakryjeme prkénkem a překlopíme. Přes formu přehodíme utěrku namočenou ve studené vodě (abychom měli jistotu celistvého vyklopení bábovky). Po chvilce klepnutím formy o prkénko bábovku lehce vyklopíme a necháme zcela zchladnout.
Těsně před podáváním můžeme bábovku posypat moučkovým cukrem.