Pečení moučníků ve formě chlebíčku je velice vděčná záležitost. Máme tím vždy po ruce zákusek k ranní či odpolední kávě nebo čaji a žádná nečekaná návštěva nás, co se týká rychlého pohoštění, nemůže překvapit. To jednoduše proto, že upečený chlebíček nám nějaký čas v chladu (v dóze na zákusky nebo zabalený v alobalu) vydrží.
Při pečení sladkých chlebíčků můžeme vybírat z nepřeberných množství variant, co se těsta i ostatních doplňkových surovin týká. Nejlepším ukazatelem tohoto skvělého nenáročného moučníku je jeho vláčnost a právě nejvláčnějšími chlebíčky jsou ty jogurtové.
Pokud jogurtový chlebíček ještě doplníme vhodným ovocem, získáme zákusek, při jehož konzumaci se nám od úst prášit opravdu nebude a bude lepší jej podávat se lžičkou.
Suroviny pro náš recept na jogurtový chlebíček s jahodami jsme tentokrát popsali v oblíbeném hrníčkovém stylu (hrnek = 200 ml), takže nepotřebujeme mít ani váhu…