Ač je to k nevíře sójou můžeme úspěšně nahradit maso.
Abychom docílili patřičného úspěchu, nesmíme při práci se sójovým masem opominout dvě základní nezbytná pravidla. Sójové maso vaříme vždy v kvalitním, silném vývaru a nikdy jej nevymačkáváme, nýbrž po scezení necháme pouze odkapat.
Záměrně uvádíme vývar zeleninový, vhodný pro vegetariány. Pro ty kteří nemají problém s vývarem masovým, podotýkáme, že jeho použití je ještě vhodnější a dá se docílit „téměř“ chuť masa. S tímto polotovarem můžeme připravit spoustu „masových“ pokrmů, které dochucujeme běžným způsobem. V případě použití pouhé vody či nějaké syntetické „bujónové náhražky” již jakýmkoli dochucením jídlo nezachráníme. Odtud zřejmě pochází vžitá nedůvěra k sójovému masu.