Vaření masa v páře, použití jedinečné houby a doplnění bešamelovou omáčkou. To je tento recept.
Často dáváme přednost úpravě masa vařeného v páře, což je méně používaná příprava masa, nežli třeba na pánvi, grilu či v troubě. Vaření v páře je způsob nejšetrnější tepelné úpravy (nejen masa). Surovina se nevysuší, žádné látky v ní obsažené se nevyplaví, zachovává si maximum původní chuti a dochucování dle daného receptu, je obdobné jako při každém jiném vaření či pečení. Maso vařené v parním hrnci nemusíme předem orestovávat, což je nutné při vaření ve vodě či vývaru vzhledem k zachování šťavnatosti.
V tomto jídle používáme kromě soli a nezbytný kmín, ke zvýraznění pikantnosti mleté nebo drcené chilli papričky, které na rozdíl od pepře nepřebíjejí hlavní chuťový vjem lišek.
Liška obecná (Cantharellus cibarius) je tak výbornou houbou specifické kořeněné chuti a meruňkové vůně (zvláště u mladých hub), jenž si zasluhuje oddělení od ostatních lesních houbovitých plodnic a používat ji samostatně jako jedinečnou gurmánskou delikatesu. Český název vychází z podobnosti mezi barvou plodnic a liščí srsti. Díky obsahu chuťových látek rozpustných v tucích se liška vyjímá právě ve smetanových a mléčných omáčkách. Liška obsahuje vitamin C, je bohatá na draslík a zařazuje se mezi nejbohatší známé zdroje vitamínu D. Obsahuje insekticidní látky, což souvisí s její odolností proti červivění.
Příklad rychlé, jednoduché bešamelové omáčky (přelivu) doplněné liškami nemůže nikdy zklamat, vždyť mléko tohoto přelivu chuť lišek ještě zvýrazní…