Část omyté cukety nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, která rozprostřeme na tácek, prosolíme a necháme alespoň hodinu „vypotit“. Poté plátky cukety osušíme papírovou utěrkou a okořeníme mletým barevným pepřem a chilli papričkami. Takto máme cuketu připravenou k orestování.
Zbytek cukety oškrábeme. Škrabkou podélně vyřezáváme několik tenkých plátků určených k plnění závitků.
Zbylou cuketu nakrájíme na tenčí plátky určené k pečení se závitky
Malé cibulky oloupeme, případně překrojíme napůl.
Drobné brambůrky oškrábeme, opláchneme a osušíme.
Troubu předehřejeme na 200 °C
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a očistíme od tuku a blan. Každé velké prso podélně prořízneme, ale nedořízneme zcela tak, abychom rozevřením vytvořili co největší plochu. Tento plát masa s citem rozklepeme, přičemž dáváme pozor, aby se maso nepotrhalo (je vhodné plátky rozklepávat přes potravinářskou folii).
Rozklepaná prsíčka z obou stran posolíme a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem. Pro zdůraznění pikantnosti můžeme přidat mleté chilli papričky. Z jedné strany lehce potřeme dijonskou hořčicí.
Dále na maso klademe nejprve plátky slaniny, pak plátky cukety a nakonec sýr. Zavineme do tvaru závitků a svážeme potravinářským provázkem.
V pánvi rozpálíme lžíci sádla a závitky prudce, ale krátce ze všech stran zatáhneme. Odložíme stranou, výpek ponecháme.
Pekáček vymažeme sádlem. Na dno vyskládáme závitky. Okolo přihodíme cibulky a brambůrky, které jsme nejprve namočili v sádle z restování závitků. Též lehce osolíme a okořeníme barevným pepřem, případně chilli papričkami. Podlijeme trochou vody (ještě lépe vývarem) tak, aby plátky cukety byly sotva ponořené. Zakryjeme alobalem a dáme péci do středu rozpálené trouby.
Po 20 min sejmeme alobal, případně doplníme trochu tekutiny a dále nezakryté při jednom otočení závitků pečeme dalších 20 minut. Nakonec přepneme troubu na funkci „horní gril”, a ještě 10-15 minut doděláme kůrčičku závitků, brambor i cibule.
Těsně před dopečením závitků znovu rozpálíme výpek z jejich orestování. Na něm z obou stran osmahneme připravené kolečka cukety, které po vyjmutí necháme odkapat na ubrousku.
Závitky servírujeme příčně rozkrojené (aby vynikla jejich vnitřní struktura) společně s pečenými bramborami a cibulí, přeléváme šťávou, s rozpečenou cuketou a doplňujeme plátky cukety restované.