Oloupanou cibuli nakrájíme na středně velké kostičky.
Pórek nakrájíme na tenčí kolečka (oddělíme světlou a zelenou část).
Slaninu nakrájíme na nepříliš drobné kostičky.
Předem připravíme chlebové krutony.
Dva dny starý chléb nakrájíme na kostičky cca 2 cm velké, které rozprostřeme na pečící plech. Pečeme ve středu předem rozpálené trouby na 200 °C za občasného promíchání (otočení kostiček) dozlatova.
V hrnci na vyšším stupni sporáku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Za průběžného míchání necháme zesklovatět a přidáme světlou část pórku, lžičku drceného kmínu a nakrájenou slaninu. Krátce zarestujeme a zaprášíme hladkou moukou. Opět chviličku restujeme (mouka nesmí zhnědnout) a zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Necháme provařit (částečně zaklopené poklicí) zhruba 20 minut.
Po změknutí pórku polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a přivedeme opět do mírného varu.
Nakonec do polévky vmícháme jemně vidličkou rozšlehané vejce (nebo bílky), přihodíme druhou (zelenou) polovinu pórku a ještě krátce (cca 5minut) provaříme. Přidáme mléko na zjemnění, podle chuti doladíme solí, čerstvě mletým pepřem a mletým kmínem. Dovaříme posledních 5 minut a odstavíme ze sporáku.
Polévku podáváme doplněnou chlebovými krutonky. Zdobíme jak jinak, nežli nakrájeným čerstvým pórkem či zelenou částí jarní cibulky.