Sardinky vyndáme z konzervy, necháme odkapat, zbavíme páteře, nasekáme najemno a vidličkou rozmačkáme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na co nejmenší kostičky.
Stroužky česneku oloupeme k prolisování.
Jemnou část čerstvého kopru nasekáme najemno.
Na pánvi zahřejeme máslo (na středním stupni sporáku). Vhodíme nakrájenou cibulku, kterou krátce za častého míchání zarestujeme pouze dosklovata (cca 2 minuty). Přidáme prolisovaný česnek, necháme chviličku rozvonět, zasypeme lžící uzené papriky, promícháme (dlouho nerestujeme, aby paprika nezhořkla), odstavíme ze sporáku a základ necháme vychladnout.
Do vychladlého základu vmícháme lžičku plnotučné hořčice a rozmačkané sardinky.
Do větší mísy dáme tvaroh, přidáme cibulový základ, čerstvý i nakládaný kopr. Dobře promícháme a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Necháme v chladu odležet, pomazánka je nejlepší druhý den.
Tvarohovou pomazánku se sardinkami a koprem podáváme na oblíbené pečivo, výborně se hodí k pomazání světlých toastů…