Tak, jako obložený chlebíček je nepochybně českou raritou, i pomazánky jsou řazeny mezi české speciality (vždyť některé mohou být základní ingrediencí pro zhotovení chlebíčku). Různé druhy pomazánek si můžeme zakoupit čerstvé v lahůdkářství nebo dokonce balené v supermarketech. Mohou být dobré i kvalitní, avšak pouze vlastní výrobou máme možnost ovlivnit jejich složení a hlavně chuť.
Ano, pomazánky nám dávají možnost pustit uzdu své fantazii a vytvořit si pokrm dle obrazu svému. Zároveň nám mohou nabídnout chutné zpracování přebytků v lednici nebo naopak, využití čerstvých sezonních produktů.
Možností na přípravu chutných pomazánek je opravdu nepřeberně. Proto jsme vytvořili alespoň drobný náhled pro inspiraci v kapitole předkrmů a drobných jídel, jejichž součástí pomazánky dozajista jsou.
Pomazánky jsou velmi oblíbenou „disciplínou“ v našich domácích kuchyních a pomazánkové recepty si zaslouží svoji vlastní kapitolu i v naší kuchařce, potažmo na našem kulinářském webu. Aktuálně jsme kapitolu „Pomazánky“ doplnili o další vyzkoušené recepty.
Nejnovější komentáře